Subsidies

Subsidies en premies voor energiebesparende maatregelen

Welke subsidies of premies kan u ontvangen ?

Wie investeert in een energiezuinige woning, kan op verschillende manieren steun krijgen. Je moet echter wel goed zoeken om de juiste premies te kunnen vinden. U kan zowel bij de Vlaamse overheid als bij uw eigen gemeente nagaan of er bepaalde energiebesparende werken/toestellen in aanmerking komen.
De overheid stimuleert het gebruik van energiebesparende middelen en heeft een website waar u zelf kan controleren voor welke subsidies u allemaal in aanmerking kan komen. Kijk even op energiesparen.be en maak gebruik van de premie die bij uw project past. Ook via vlaanderen.be kan u kijken of u in aanmerking komt.

Premies voor verwarming, sanitair en elektriciteit ? Gebruik ze nu ...

Premie voor verwarming, sanitair of elektriciteit ?

  • VERWARMING: In de meeste huishoudens wordt het meeste energie verbruikt om de woning te verwarmen. Met een energiezuinige verwarmingsinstallatie kunt u energie besparen. U kunt uw oude verwarmingsinstallatie of hoogrendementsketel bijvoorbeeld vervangen door een condensatieketel. Ook een microwarmte-krachtkoppeling of een warmtepomp zijn goede alternatieven. Een warmtepomp haalt warmte uit de grond, het water of de lucht met behulp van een compressor.
  • SANITAIR: Als u dan ook nog eens uw sanitaire installatie aanpakt kan u het comfort van uw woning aanzienlijk verhogen. Er zijn ook milieuvriendelijke alternatieven voor warm water, bijvoorbeeld een zonneboiler.
  • ELEKTRICITEIT: Om de veiligheid van elektrische installaties te verhogen moet u om de 25 jaar uw huishoudelijke elektrische installatie laten keuren. Ook wie een woning verkoopt, gebouwd voor 1981, moet een verslag van de elektrische keuring kunnen voorleggen. Als u uw elektrische installatie vervangt of aanpast, kunt u mogelijk ook premies van de overheid krijgen.

Heeft u de juiste subsidies of premies gevonden ? Dan is het tijd voor een offerte.